söndag 29 juli 2012

Pannacotta ala me!

Förra veckan införskaffade jag vaniljpulver och vegegel för att jag skulle prova panncotta och idag blev det gjort :)
Vegegel är ett alternativ för gelatin. Alla gelatin som finns i vanliga mataffärer är framställt av svinsvål, men vet att det ska finnas gelatin som är framställt av nöt, men har inte hittat det, någon som vet?
Iaf provade vegegel som är ett vegetariskt alternativ då vi inte äter gris i familjen... Tog dock för mycket för pannacottan blev för hård och gummiacktig men god ändå :)

Detta räckte till 2 portioner:
2,5dl grädde
Ca 1 tsk vaniljpulver
1/2 påse vegegel ( men som sagt ta kanske 1/4)
1/2 dl sukrin

Kokade upp grädde, vaniljpulver och vegegel och lät koka ca 1-2 min. Tog av kastrullen från plattan och vispade i sukrin. Hällde upp i skålar och lät svalna. Ställ sedan i kylskåp minst 2 timmar.

Gjorde en hallonsås men hallon,lite vatten och sukrin som jag hällde över pannacottan. Kokade upp ingredienserna, mosade hallonen så mycket som möjligt. Lät stå ca 30 minuter i kylskåpet innan vi åt det!

Bra avslut på dagen efter att pappa bjöd på middag på laxbutiken :)
Imorgon ny veckan, nya möjligheter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar